LABRADORVALPARNA HAR KOMMIT

Meg och Bris valpar har nu kommit. Både valpar och mamma Meg mår bra. Det är en jämn fin kull med härliga färger som synes. Lika många hanar som tikar blev det. 

Labrador retriever valpar efter jaktligt toppstammade föräldrar väntas! 

Tullyah Moose är parad med Hegnsager Great Gambler


Tullyah Moose "Meg" med reg nr. SE56141/2021 kom till oss som valp från Irland. Morfar till valparna är Declan Boyles "Paddy" som vann IGL 2019. Meg är en mycket snabb tik med härlig jaktlust som använder sin näsa på ett klokt och effektivt sätt. Spontan på allt vilt med mycket "will to please". Meg deltar på alla typer av småviltsjakt och är klar för Elitklass både på B-prov och A-prov. Under 2023 tog Meg två raka Excellent i ÖKL B-prov och ett Excellent ÖKL A-prov.  Megs hälsa är mycket god med HD A, ED 0, ögonlyst ua och heriditärt fri från genetiska sjukdomar. Meg är dessutom en härlig familjehund van vid barn, andra hundar, höns och katter. 

Hegnsager Great Gambler "Bris" med reg. nr SE54994/2018
Så här skriver Inga-Lena Djurberg om sin hane: 

Jag upplever Bris som en snabb och effektiv hane. Han samarbetar gärna när jag ber honom om det men arbetar också självständigt då det behövs. På träning kan vi göra om när det behövs - han tröttnar aldrig- och det sänker heller inte entusiasmen i honom. Glädjen att få jobba tar alltid över. 

Höfter A
Armbågar 0/0
PRA H Clear /Normal A
EIC   H Clear
CNM H Clear
SKELETA DYSPLASIA  2 (SD2) H Clear
STARGARDT Clear
 

MEG

2023 09 19 Excellent A-prov Ökl 
2023 09 24 Excellent B-prov Ökl
2023 10 28 Excellent B-prov Ökl 
Vilken vecka! Inom loppet av en vecka erhöll Meg två  Excellent!  Däremellan var hon även appportör på två jakter!
Sammanfattningsvis har Meg fått fyra Excellent på fyra starter. 

bris